JOC creaties

Vilten | Haken | Workshops

Zelf vilt maken

Wol vilten is een eeuwenoud ambachtelijk proces waarmee je hele leuke creaties kunt maken. Tijdens de workshops leer je hoe je zelf vilt maakt van wol, water en zeep of hoe je met een viltnaald droog kunt vilten.

Doe-Het-Zelf via Youtube

JOC Creaties verzorgt online workshops, met leuke Doe-Het-Zelf viltpakketten en duidelijke instructie video's.  Op het Youtube kanaal van JOC Creaties staat een voorbeeld van een instructievideo voor naaldvilten én je vindt er leuke shorts ter inspiratie.  https://youtube.com/channel/UCN4wx1p7VpQTRb925V3q7uw

Wil je iets bijzonders maken van (naald) vilt, of zoek je een speciaal haakontwerp of unieke handpop? Dat kan. Mail me je wensen door, dan maken we er iets leuks van! 

  
Hartelijke groet, 

José Wouters  | JOC Creaties | info@jocreaties.nl

Volg JOC Creaties op Facebook voor de laatste updates, kijkjes in het atelier en de nieuwste creaties:  https://www.facebook.com/jocreaties/


Paaseditie Wol-inspiratie ochtend bij Het Land van Kempers *GEANNULEERD*

Donderdag 2 april van 9.30 - 12.30 uur.  Een creatieve ochtend in de gezellige yurt met naaldvilten, haken en spinnen. We werken met merinowol en de wol van de alpacas. De ochtend is inclusief een meet & greet met de alpacas van Het Land van Kempers.
Meer informatie en aanmelding:  https://hetlandvankempers.nl/wol-pasen/


Wol inspiratie ochtend op 20 februari 2020

Een creatieve ochtend in de yurt op Het Land van Kempers in Geesteren ( Gld.) We spinnen, haken en naaldvilten onder andere met de wol van alpacas in het Alpaca Atelier. Ook kun je tijdens deze ochtend de alpacas onmoeten. Laat je inspireren en doe mee! Meer info en aanmelden  via https://hetlandvankempers.nl/wol-inspiratie/ 

Workshop naaldvilten op Het Land van Kempers

Op donderdag 23 januari 2020 geef ik weer een workshop naaldvilten in het Alpaca Atelier op Het Land van Kempers in Geesteren (Gld.). We gaan met de wol van de alpaca's gezellig sneeuwpopjes, kabouters en natuurlijk mini alpaca's maken met de viltnaald. Voorafgaand aan de workshop kun je ook de alpaca's ontmoeten.

Meer informatie en aanmelden via de website van Het Land van Kempers.

Introductiecursus naaldvilten

Je leert hoe je met een viltnaaldje de leukste decoraties en cadeautjes maakt van wol. Maak bijvoorbeeld een mooie broche, een schattig kraamwiegje of een 3D- viltschilderij. Je kunt ook onder begeleiding je eigen creatie ontwerpen.

Interesse of meer info? Mail naar info@jocreaties.nl 


 Workshop 'Handtas van vilt'

Je leert hoe je een handtas van wolvilt maakt zonder naden. We vilten direct in de gewenste vorm (dubbelzijdig) volgens de methode van het nat vilten.

Interesse of meer info? Mail naar info@jocreaties.nl
Workshop 'Bloemen van vilt' ( natvilten)

Je leert hoe je zachte wol vilt tot verschillende bloemvormen volgens de methode van het nat vilten. Je ontwerpt zo je eigen boeket, broche of decoratie.

Interesse of meer info? Mail naar info@jocreaties.nl


Groepsworkshop 'Schilderij van vilt' 

Samen met collega's, vrienden of familie maak je één groot schilderij van vilt. Leuk als teambuilding, uitje of om samen een dierbaar cadeau te maken.

Duur: dag of dagdeel (afhankelijk van gewenste grootte van het schilderij en aantal deelnemers)

Voor meer info mail naar info@jocreaties.nl
Workshop op maat of op eigen locatie

Wil je graag iets anders maken? Er kan veel met vilt! Een workshop op een eigen locatie kan ook. Er zijn wel een aantal basisvoorzieningen nodig.

Bespreek je wensen en de mogelijkheden met José Wouters.