JOC Creaties

Workshops & projecten

Zelf vilt maken

Wol vilten is een eeuwenoud ambachtelijk proces waarmee je hele leuke creaties kunt maken. Tijdens de workshops leer je hoe je zelf vilt maakt van wol, water en zeep of hoe je met een viltnaald droog kunt vilten.


Workshops voor De Bovenkamer / De Kaardebol

Om het voorjaar in te luiden en de Kaardebol in Zutphen in het zonnetje te zetten, organiseerden De Kleine Kaardebol en De Bovenkamer in maart en april twee workshops vilten in samenwerking met JOC Creaties.

De workshop voor beginners was een eerste kennismaking met vilten. Bij de workshop voor gevorderden gingen we aan de slag met tweezijdig vilten met behulp van een mal en maakten we een etui zonder naden. 

Een verslag en foto's van beide workshops vind je op http://www.debovenkamerzutphen.com/nieuws/workshops-vilten-voor-beginners-en-gevorderden/ 

Locatie: De Kaardebol, Harenbergweg 1, 7204 KZ in Zutphen.logo De Bovenkamer
logo De Kleine Kaardebol

Introductiecursus naaldvilten

Je leert hoe je met een viltnaaldje de leukste decoraties en cadeautjes maakt van wol. Maak bijvoorbeeld een mooie broche, een schattig kraamwiegje of een 3D- viltschilderij. Je kunt ook onder begeleiding je eigen creatie ontwerpen.

  Interesse of meer info? Mail naar info@jocreaties.nl   voorbeelden creaties van naaldvilt  Workshop 'Handtas van vilt'

  Je leert hoe je een handtas van wolvilt maakt zonder naden. We vilten direct in de gewenste vorm (dubbelzijdig) volgens de methode van het nat vilten.

   Interesse of meer info? Mail naar info@jocreaties.nl

   Workshop 'Bloemen van vilt'

   Je leert hoe je zachte wol vilt tot verschillende bloemvormen volgens de methode van het nat vilten. Je ontwerpt zo je eigen boeket, broche of decoratie.

    Interesse of meer info? Mail naar info@jocreaties.nl    Bloemen van vilt - JOC Creaties    Groepsworkshop 'Schilderij van vilt' 

    Samen met collega's, vrienden of familie maak je één groot schilderij van vilt. Leuk als teambuilding, uitje of om samen een dierbaar cadeau te maken.

    Duur: dag of dagdeel (afhankelijk van gewenste grootte van het schilderij en aantal deelnemers)

    Voor meer info mail naar info@jocreaties.nl


    Workshop op maat of op eigen locatie

    Wil je graag iets anders maken? Er kan veel met vilt! Een workshop op een eigen locatie kan ook. Er zijn wel een aantal basisvoorzieningen nodig.

    Bespreek je wensen en de mogelijkheden met José.


    Workshop voor kinderfeestje

    En er zijn ook workshops mogelijk voor kinderfeestjes. De ervaring leert dat de minimumleeftijd ca. 7 jaar is.

    Bespreek je wensen en de mogelijkheden met José.

    Uitgelegde wol voor vilten - JOC Creaties


    Applicatie van wolvilt